Stress-Tip 5

We woonden net samen. Werkten fulltime. In het weekend deden we allebei ‘wat huishouden’. Lang leve de lol. Om ons heen zag ik wel anders.
Vrouwen, over hun leuke vent: “Hij doet nóóit wat”. Tja, dacht ik dan, wat wil je! Hij heeft net de hele kamer gedaan en jij doet moeilijk over een paar pluisjes onder de bank. Duh, de man is niet gek. Zoiets zou ik nooit doen! Zo’n relatie hadden wij niet! Wanneer het precies veranderde weet niet. Ergens na de komst van de kinderen, denk ik. Opeens was ik gepromoveerd tot ‘hoofd huishouding & kinderverzorging’ en dacht ik voor vier. Voelde me soms een ploeter-moeder. Dat de relatiekwaliteit van jonge ouders daalt is een bekend gegeven. Het is de drukste tijd van het leven, balanceren tussen carrière en gezin. Hoe lukt jou dat?

Stressreductie Tip 5:

Het is handig om niet alles naar je toe te trekken. Vraag je af: Waar heb ik wel of geen invloed op? Waar ben ik verantwoordelijk voor vanuit mijn rol? Iets minder controle willen hebben kan op het werk en thuis een hoop stress schelen…