Over mij

Ik ben Manon Heijn, sinds 1995 werkzaam in verschillende functies in het onderwijs én zelfstandig ondernemer. OnderWegWijs – Begeleiding en Coaching is ontstaan omdat ik iedere onderwijsprofessional meer werkplezier, minder stress en een betere balans gun zodat hij/zij de beste versie van zichzelf kan zijn.

Onderwijservaring
Door mijn ruime ervaring in het onderwijs spreken we dezelfde taal. Ik begrijp waar jij in de praktijk tegenaan loopt. Daarom begeleid ik je graag bij het onderzoeken van omstandigheden, mechanismen en processen die bijdragen aan jouw welbevinden en optimaal functioneren. ‘Persoonlijk meesterschap’ is mijn missie.

Kennis van psychologie

Met kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie levenslooppsychologie kan ik je begeleiden bij het bereiken van persoonlijke en/of professionele doelen. Ik maak gebruik van diverse methodieken, werkvormen en opdrachten. Waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke inzichten maar altijd creatief, verrassend, vernieuwend, ontwikkelingsgericht en helpend bij jouw proces.

Coachende aanpak
Als gecertificeerd NOBCO-coach doe ik dit op een coachende manier: jij hebt de regie over je route naar succes en bepaalt waar jouw zone van naaste ontwikkeling ligt. Samen kijken we hoe je de volgende stap kunt zetten.
Mijn aanpak is uitnodigend, concreet en oplossingsgericht. Met diepgang waar nodig, maar ook licht, speels en met humor. Mijn stijl kenmerkt zich door verbinding, enthousiasme en positiviteit. Om je route naar ‘Persoonlijk meesterschap’ te vinden daag ik je uit om over je grenzen heen te kijken en nieuwe wegen te verkennen.

Persoonlijk
Ruim 20 jaar gelukkig met Patrick. Apetrotse mama van een dochter (2008) en zoon (2009). Altijd onderweg of in de weer. Samen ‘architect en bouwvakker’ van ons kasteel. Graag op pad in ’t mooie land van Maas & Waal of op de bank met een boek. Trotse bezitter van een appel- en perenboom, maar doodsbang in een klimbos. Ik ken mijn valkuilen en stap er soms toch in. Bekend met lachrimpels en soms een traan. Dol op ontwikkeling en groei. Oprecht geïnteresseerd in mensen.

Zie mijn CV voor meer info over mij.

De naam OnderWegWijs staat voor ‘onderwijs’, maar ook voor alle ontmoetingen en ervaringen die je ‘onderweg’ opdoet waardoor je steeds een stukje ‘wijzer’ wordt. Soms is het fijn als iemand je onderweg een beetje ‘wegwijs’ maakt, zodat jij op eigen ‘wijze’ je ‘weg’ kunt (ver)volgen. Dit zie je terug in het logo: De O staat symbool voor het startpunt van een traject. De lijn vervolgt zijn route langs alle letters van OnderWegWijs. Dit staat symbool voor de begeleiding & coaching die geboden wordt. De lijn eindigt verder dan waar hij gestart is, omdat je door begeleiding & coaching verder komt dan waar je begon...
Manon Heijn
Coach

Nieuwsgierig naar wat ik jou of jouw team te bieden heb? Ik vertel je graag meer…
Neem vrijblijvend contact met me op.